2009. szeptember 29., kedd

Néhány adalék

Röviden leírok olyan eseteket a következőkben, amelyek motiváltak a fórum szervezésében, és segíthet a fórumozóknak abban, hogy kb. mire is gondoltunk akkor, amikor esetek gyűjtéséről, és azoknak a rövid leírásáról beszéltem.
1. Közszféra, megyei önkormányzat, kb. 40 éves főtanácsnoki és hasonló munkakörökben eltöltött életpálya, egy nap reggel 9-kor hívatta a főnök, nyugdíjazás, másnap már nem kell bemenni, délután 4-kor már nem volt számítógépe sem! Valamennyit enyhít a dolgon, hogy felmentéssel és végkielégítéssel fűszerezték mindezt.
2. Felsőoktatás, vezető oktató (egyetemi docens) hasonlóképpen kb. 40 éves munkaviszony, biztos idegennyelvtudás, publikációk és más munkák (jegyzetek és segédanyagok készítése, oktatási terhelés, projektmunkák stb.) minőségileg és mennyiségileg is figyelemreméltóak, egyik napról a másikra kihagyták mindenből, nagyjából a „megtűrt” kategóriává vált.
3. Üzleti szféra, gazdasági igazgatóhelyettes, gazdasági válságra hivatkozással egy nálánál kb. 20 évvel fiatalabbal lecserélték, mondván, hogy a munkához túlképzett, és sok a fizetése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése